top of page
293F5005-F4A8-414C-8A9E-6D17CC456DC9.jpeg

Liza Bukina

Liza Bukina is een enthousiast en bevlogen theaterdocent. Met haar Oekraïense achtergrond en ervaring is ze het puntje op de ‘i’ van ons team! Ze onderhoudt het contact met de ouders en is wekelijks aanwezig om de lessen te leiden. De kinderen zijn dol op haar en de liefde is wederzijds! Scroll naar beneden om meer over Liza te lezen!

  • Facebook
  • Instagram

Dit ben ik!

Ik ben geboren en getogen in Oekraïne en beschouw mezelf als een Oekraïense vrouw van Afrikaanse (Tanzania) afkomst. Al van kinds af aan ben ik dol op de wereld ontdekken en het uitbreiden en onderzoeken van mijn creativiteit. De kindertijd speelt een grote rol bij de vorming van een persoon. Soms denk ik dat alle mensen in hun hart kinderen blijven, en dat ze in hun levensproces veel verschillende "volwassen" kostuums passen.

 

In Kyiv studeerde ik een aantal jaren aan de Karpenko-Kary universiteit en bestudeerde ik de academische grondslagen van acteren op het toneel.

In 2017 ging ik naar Nederland om met mijn studie Docent Theater op ArtEZ te beginnen. Hier heb ik geleerd om zelfstandig mijn ideeën te ontwikkelen, in een team van professionals samen te kunnen werken en mijn conceptualisering van theater te verbreden.

Fun fact: om te beginnen bij ArtEZ heb ik heel snel Nederlands geleerd - 1,5 jaar !

 

Samen met de kinderen wil ik graag creatief zijn. Ik zal ze helpen om met theatrale technieken hun eigen kijk naar de wereld te begrijpen. Mijn belangrijkste doel is om hen op dit pad te ondersteunen, om kennis en ervaring te delen. Ik hoop dat ze tijdens onze lessen door middel van verbeelding beter bij hun gevoel kunnen komen.

 

Momenteel ben ik actief bezig met het maken van theaterprojecten die verband hebben met de Russische oorlog in Oekraïne, geef ik dramales op de Oekraïense school in Zwolle en help ik mijn land waar ik kan.

bottom of page